Pigmentvlekken laseren

sproeten pigmentvlekken laseren

Pigmentvlekken, sproeten of moedervlekken laseren

Als je last hebt van pigmentvlekken, ontsierende sproeten of moedervlekken op je huid, dan kunnen wij voor jou deze pigmentvlekken laseren. Met de Yag laser maken we de vlekjes lichter zodat ze grotendeels vervagen of zelfs verdwijnen. Deze laser behandeling is uiterst effectief, laat geen littekens achter en brengt de omliggende huid geen schade aan.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruine verkleuringen van de huid door de overproductie en ophoping van pigment (melanine). Zoals sproeten of moedervlekken, maar ook ouderdomsvlekken of zonnevlekken. Dit zegt al meteen iets over de oorzaak. Een overdaad aan zonlicht op de huid is namelijk de belangrijkste oorzaak van pigmentvlekken. Omdat oudere mensen meer zon op hun huid hebben gehad (en er vroeger minder bekend was over schadelijke UV-straling), komen ze vaak voor op oudere leeftijd. Daarnaast spelen hormonale veranderingen een rol. Soms ligt een huidbeschadiging, allergische reactie, huidinfectie, medicijngebruik, huidirritatie door verzorgingsproducten of het gebruik van parfum in de zon ten grondslag aan de vorming van pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn niet schadelijk, maar wel ontsierend. Ze komen veel voor op het gezicht, de handen en onderarmen, het decolleté, de schouders en rug.

Pigmentvlekken laseren

De beste behandeling om van ontsierende vlekken op de huid af te komen is met een laser. Met de Yag laser kunnen wij sproeten, vlakke moedervlekken en donkere pigmentvlekken laseren zodat die vervagen en geheel of grotendeels verdwijnen.

Pigmentvlekken verwijderen met de Yag laser werkt het best op een lichte (ongebruinde) huid en is helaas niet geschikt voor een donkere huid. De puls van de laser wordt door het pigment in de huid opgenomen, waarna het pigment door het lichaam wordt afgebroken en opgeruimd. In de loop der weken zal de vlek steeds lichter worden. Afhankelijk van de grootte, is er eventueel een volgende laser behandeling nodig.

Nazorg

De huid zal na de laserbehandeling rood zijn en mogelijk iets gezwollen. Op de behandelde plek kunnen korstjes ontstaan. Krab hier niet aan om littekenvorming te voorkomen. 

Wij raden aan om de gelaserde plek 3 weken, tweemaal daags te behandelen met een speciale aftercare zalf (bij ons verkrijgbaar). Hiermee voorkom je uitdroging en littekenvorming. Houd ook je behandelde huid de eerste 2 weken uit de zon en ga liever niet zwemmen.

Wil jij ook je sproeten, moedervlekken of pigmentvlekken laseren? Tijdens een gratis intake bespreken we graag wat de mogelijkheden zijn! Neem gerust contact op of bel (06-39115885) voor een telefonisch consult.