Couperose laseren

couperose verwijderen

Couperose verwijderen / couperose laserbehandeling

Heb je last van een rode huidverkleuring in het gezicht? Met onze laser behandeling kunnen wij jouw huid weer egaal en glad maken. Couperose laseren is een effectieve, eenvoudige behandeling om couperose te verwijderen, zonder de omliggende huid te beschadigen of littekens achter te laten.

Wat is couperose?

Couperose is een rode verkleuring van de huid door de verwijding en beschadiging van bloedvaatjes. De uitgezette rode vaatjes zijn ontsierend en de huid kan droog, branderig en prikkelend aanvoelen. Couperose is altijd erfelijk en openbaart zich meestal op latere leeftijd. Vooral bij een lichte huid komt couperose vaak voor. Couperose kan worden verergerd door externe factoren zoals UV-straling, temperatuurschommelingen, stress, roken, sommige geneesmiddelen, te agressieve verzorgingsproducten, pittig eten of huidbeschadigingen door wondjes, krassen of scrubben.

Couperose laseren in Kampen

Met de Yag laser kunnen wij couperose laseren waardoor de vaatjes worden verwijderd. De puls van de laser wordt geabsorbeerd door het rode pigment van de bloedvaatjes (niet door de omliggende huid).

Het licht wordt omgezet in warmte waardoor de vaatjes worden vernietigd en door het lichaam zelf verder afgebroken en opgeruimd. In een periode van enkele weken zal de couperose vervagen. Meestal zijn er meerdere (1 tot 3) behandelingen nodig om de couperose helemaal te verwijderen.

Nazorg

De huid zal na de laserbehandeling rood zijn en mogelijk iets gezwollen. Op de behandelde plek kunnen korstjes ontstaan. Krab hier niet aan om littekenvorming te voorkomen. Wij raden aan om de gelaserde plek 3 weken, tweemaal daags te behandelen met een speciale aftercare zalf (bij ons verkrijgbaar). Hiermee voorkom je uitdroging en littekenvorming. Houd ook uw behandelde huid de eerste 2 weken uit de zon en ga liever niet zwemmen.

Wil jij ook je couperose laseren? Tijdens een gratis intake bekijken wij je huid en bespreken we de mogelijkheden! Maak een afspraak via ons contactformulier, per mail of neem telefonisch contact op met Tattoo Killer Kampen (06-39115885).